איך תחזרי לעצמך במהירות לאחר הגדלת חזה

מאמר אורח:

כל ניתוח גורם לגוף שלנו סוג של טראומה, גם אם זה "רק" ניתוח פלסטי דוגמת הגדלת חזה, שאיבת שומן או ניתוח אף – ובפרט אם מדובר בהליך כירורגי המתבצע בהרדמה כללית.

איך מתבצעת הגדלת חזה?

הגדלת חזה – הניתוח הפלסטי הפופולארי ביותר בישראל כפי שמסביר עמיתי מנתח פלסטי (כמו גם במדינות רבות אחרות ברחבי העולם – בארה"ב למשל מספר המנותחות מדי שנה כבר עבר את ה- 300,000) – היא הליך כירורגי המיועד לנשים שחשות שהחזה שלהן קטן מדי ומעוניינות בשדיים בעלי נוכחות בולטת יותר.

הניתוח נמשך כשעה ומתבצע בהרדמה מלאה. השלב הראשון הוא ביצוע חתך, ברוב המקרים בקפל שמתחת לשד אבל במקרים מסוימים האופציה העדיפה היא דווקא בבית השחי או בעטרה. דרך החתך יוצר הרופא המנתח מעין כיס, ואליו מוחדר שתל  סיליקון, שהוא זה שבעצם מגדיל את החזה.

סיבוכים וסיכונים אפשריים

ניתוח הגדלת חזה נחשב בטוח וכזה שאחוזי ההצלחה בו גבוהים מאוד, אולם בכל זאת ייתכנו סיבוכים וסיכונים שונים:

ראשית, עלולה להיווצר הפרעה בתחושה בשדיים, שבאה לידי ביטוי ברגישות יתר או בהיעדר תחושה. עיסויים יומיומיים עשויים לסייע בהחזרת התחושה התקינה לאיזור, אולם ישנם גם מקרים בהם המצוקה אינה נעלמת.

סיבוך אפשרי אחר, הנפוץ ביותר למעשה, הוא היווצרות קופסית: הגוף מתייחס לשתל כאל גוף זר ועל כן יוצר סביבו מעטפת, שעלולה להתקשות, להתעבות או להתכווץ – ובמקרים מסוימים אף אין מנוס מהוצאת השתל והחלפתו.

לגבי אחד החששות הרווחים בקרב נשים שמתלבטות אם לעבור הגדלת חזה, החשש מפני דליפת סיליקון מהשתל, כדאי לדעת שמדובר באירועים נדירים מאוד בימינו.

התאוששות לאחר הניתוח

ברוב המקרים ניתן לחזור לשגרה כמעט מלאה תוך כשבוע, אם כי פעילות פיזית מומלץ לדחות לפרק זמן של כ- 5-6 שבועות לאחר ההגדלה. בחודש הראשון רצוי לא לשכב על הבטן וכן להשתמש בחזיית ספורט.

חלק מהרופאים ממליצים על לקיחת אנטיביוטיקה בימים הראשונים לאחר הגדלת חזה .

אחרי מנוחה קצרה ניתן לחזור לפעילות יום יומית ותוך זמן קצר לפעילות מלאה וכמובן להנות מהחזה החדש ללא חשש.

בחירת שתל בהגדלת חזה

לקביעת ייעוץ מלאו את הפרטים

התקשרי עכשיו לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך

לא מצאתם מה שרציתם? תרצו שנחזור אליכם?

או תשאירו פרטים